Fordelene med linfrøolje for hud, hår og helse

av sent, blir forskjellige frøoljer vurdert kritisk på helsemessige fordeler, og bruken deres utvides deretter. En slik olje som har fanget øyet av alle helsebuffer over hele kloden er linfrøolje, som er mye mer typisk kjent som linfrøolje. Noen land som Amerika skiller imidlertid mellom de to. Fordelene med linolje og fordelene med linfrøolje er imidlertid nesten de samme.
Hva er linfrøolje?
Linfrøolje er en kilde til flerumettede fettsyrer. Det anses som egnet til konsum da syrene og relaterte kjemikalier i det hjelper til med å redusere betennelse. Fordelene med linfrøolje er rikelig.

Vi kaster lys over hver fasit av denne oljen for å bedre forstå fordelene på huden, håret og helsen vår.
Linfrøolje ernæringsdiagram
Linfrøolje er ettertraktet etter sin utrolig høye konsentrasjon av omega-3-fettsyrer; alternative kilder er fisk og kylling. Dermed anbefales linolje sterkt for vegetarianere. For enkel referanse tilbyr vi næringsdiagrammet nedenfor for serveringsstørrelsen på 1 spiseskje eller 15 ml.
Beløp per servering% daglig verdi
Kalorier120
Kalorier fra FAT120
Total Fat14g – 22%**
Mettet fett1,5g – 8%**
Flerumettet fett10 g – ɨ
Enumettet fett2,5g – ɨ
Linfrøolje inkluderer vanligvis ɨ
Omega-3 (alfa-linolensyre) 7,6G-ɨ
Omega-6 (linolsyre) 1,9 g-ɨ
Omega-9 (oljesyre)-
** Prosent daglige verdier er basert på et 2000 kalori kosthold.
Ɨ Daglig verdi ikke etablert

Bortsett fra Omega 3 essensielle fettsyrer, har oljen lignaner som er spionert for å ha omtrent 8000 ganger mye mer antioksidantegenskaper som alle andre tilgjengelige plantderivater.

Fordelene med linfrøolje
Linfrøolje har blitt brukt fordi århundrer, spesielt i middelhavsregionen for sine bemerkelsesverdige fordeler med helsehud så vel som hår. På dette tidspunktet må det uttales at denne oljen aldri blir kokt. Oljen tas best som duskegn over salater eller til oralt forbruk. Takket være den nøtteaktige og litt søte smaken, er det ingen tortur! For å høste fordelene, blir det tatt internt og til og med brukt eksternt, men aldri satt på flamme. For enda mer opplysende, her er listen over fordelene på huden, håret og helsen vår.

[Les også: Linfrø vekttap]
Fordelene med linfrøolje for hud
For å høste fordelene med linfrøolje, kan det enkelt legges til hudpleieprodukter som ansiktsvask, dusjgeler, fuktighetskrem, solkrem, ansiktspakker osv. Eller bare påføres lokalt på ethvert område. Få av de ledende fordelene er:-

1. Helbredelse av huden
Hvordan det fungerer-Takket være det høye nivået av omega-3-fettsyrer og høye betennelsesdempende egenskaper, kan linfrøolje akselerere hastigheten på sårheling og lett kan redusere hudirritasjon, betennelse, rødhet eller utslett om noen.

Hvordan bruke-toppisk påføre noen få dråper linfrøolje som er i lettelse.

2. bekjempe vanlige hudproblemer
Hvordan det fungerer-kviser, psoriasis osv. Oppstår stort sett på grunn av hudbetennelse, men alfa-linolensyre i oljen kan effektivt ta seg av det. Omega-3-innholdet i oljen gir næring til hudcellene og øker immunitetssystemet. De åpner de tilstoppede hudporene og letter og akselererer avgiftning av huden. Lignanene i oljen er spionert som asfytoøstrogener som inkluderer anti-estrogene egenskaper. Dette hjelper til med å balansere aktiviteten til østrogenhormonene som er grunnårsaken til alle hudproblemer. Stol på linfrøolje for å kysse bort alle slike lidelser!

Hvordan bruke – oljen kan påføres huden en eller to ganger i uken, holdes i omtrent 15 minutter og skylles godt av! Endringen i hudforhold er bundet til å forlate deg lykkelig! Du kan også innta kapslene daglig eller den løse oljen i henhold til anbefalt dosering for å høste fordelene internt.

[Les også: linfrøolje for molbehandling]

1. Reduserer kolesterol
Hvordan det fungerer- av alle tilgjengelige oljer i markedet, har linolje det Tunisias herrelandslag i fotball Skjorter høyeste antallet omega-3 fettsyrer. Dette er utrolig viktig ettersom det sammen med fibre og lignan senker det dårlige kolesterolet, dvs. LDL samt triglyseridnivå fra blodet. Oljen er rikelig i både oppløselige og uoppløselige fibre. De oppløselige fibrene hjelper også til å blokkere absorpsjonen av kolesterol i blodet

Hvordan bruke – innta oljen eller kapslene daglig som anbefalt av produsenten eller legen din.

2. Forhindrer hjerte- og karsykdommer
Hvordan det fungerer–Fordi å senke blodkolesterolet så vel som triglyserider i blodet, hjelper oljen med å kontrollere blodtrykket og alle tilknyttede sykdommer i hjertet. Regelmessig forbruk av oljen reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slag. Ofte er høyt nivå av triglyserider og kolesterol, mangel på øvelser, oksidativ spenning og forskjellige andre elementer resulterer i tilstoppede arterier. Dette påvirker blodsirkulasjonen og er årsaken til alle hjerteforhold. Regelmessig forbruk av oljen avklogger dem og holderdem sterke, elastiske og fleksible. Det hjelper også med å fremme vanlig hjerteslag. Oljen er uovertruffen i sine kardiobeskyttende evner.

Hvordan bruke – i henhold til produsentens eller legeinstruksjoner.

Kilde: Freshdesignpedia.com3. Lindrer betennelse
Hvordan det fungerer-betennelse utløses ofte av mangelen på omega-3 fettsyrer som er det essensielle næringsstoffet for å bekjempe det. ALA og lignanene til linfrøoljen reduserer betennelsen i kroppen ved å blokkere frigjøring av få pro-inflammatoriske midler. Det reduserer også betennelsen i den indre slimhinnen i tarmen.

Hvordan bruke – i henhold til Boca Juniors Skjorter produsentens eller legeinstruksjoner.

4. Opprettholder tarmhelse
Hvordan det fungerer – med det høye innholdet av slimete, er linfrøolje et effektivt avføringsmiddel og tar seg av uregelmessige avføring eller forstoppelsesproblemer. Mucilage er en slimete forbindelse som gir et beskyttende dekning til fordøyelseskanalen og gir en slimete effekt. Dette gjør avføringen myk og enkel å passere ut av kroppen. Samtidig hjelper fiberdelen med å løse diaréproblemer også! Oljen er kjent for å kurere forskjellige inflammatoriske tarmforstyrrelser som kolitt og Crohns sykdom.

Hvordan bruke – i henhold til produsentens eller leger anbefalte dosering.

5. Forbedrer fordøyelseshelsen
Hvordan det fungerer – mens linfrøoljen har mindre fibre enn frøene, regulerer den fremdeles avføring og gjør hele fordøyelsessystemet robust. Det er spesielt nyttig å unngå tykktarmskreft og andre tykktarmsforstyrrelser.

Hvordan bruke – i henhold til produsentens anbefalte dosering.

6. Hjelper med vekttap
Hvordan det fungerer- høyt innhold av sunt og kostholdsfett av linfrøolje hjelper til med å dempe appetitten og få deg til å føle deg fyldigere i en lengre periode. Det forbedrer også bygningen av muskelmasse som har en tendens til å forbrenne mye mer kalorier enn fett. Med sin avføringsmessige effekt og andre fordeler hjelper det deg å kaste ganske mange kilo uten ekstra krefter! Det hjelper også med å bekjempe cellulitten. Med alderen blir kollagenproduksjonen synker i kroppen og cellulitter blir mye mer fremtredende! Imidlertid øker linfrøolje kollagenproduksjonen som hjelper til med å skjule det overfladiske fett- og bindevevet, dvs. cellulitter.

Hvordan bruke – i henhold til den anbefalte doseringen av produsenten.

7. Kontrollerer diabetes
Hvordan det fungerer – forskning har vist at det høye lignaninnholdet i oljen forbedrer insulinfølsomheten og dermed hjelper til med å stabilisere blodsukkernivået. En forskning hadde erkjent at personer som konsumerte linfrøolje i 12 uker viste et betydelig fall i insulinresistens som ble forårsaket av reduksjonen i oksidativ spenning av dens høye antioksidanter.

Hvordan bruke – i henhold til legenes foreskrevne dosering.

8. forhindrer leddgikt
Hvordan det fungerer – autoimmune forhold som revmatoid artritt fører ofte til at du opplever forhold som morgenknestivhet som i noen tilfeller kan være smertefullt. Omega-3-fettsyren hjelper til med å redusere betennelsen i kneleddet, redusere stivhet, smerter osv. Og føre til lettelse i kneleddet.

Hvordan du bruker – den beste doseringen er avgjørende her og å konsultere en lege for det samme er et must.

9. forhindrer kreft
Hvordan det fungerer – dette er muligens den viktigste fordelen med linolje. Studier og forskning har erkjent at oljen spiller en betydelig rolle i å senke risikoen for å utvikle tykktarm, prostata eller brystkreft. Oljen strømmer over med plantesteroler kjent som de effektivt blokkerer de totalt frie radikaler som er til stede i kroppen vår for å konvertere helseceller til kreft. I tillegg har oljens lignaninnhold antigene egenskaper. Lignans blokkerer effektivt enzymene som er involvert i hormonproduksjon og hemmer vekst og spredning av kreftceller. Dette blokkerer sannsynligheten for å ha hormonrelatert kreft.

Hvordan bruke – under legens tilsyn.

10. Behandler Sjogrens syndrom
Hvordan det fungerer – preget av tørre øyne og munntørrhet, er Sjogens syndrom forårsaket av lidelsen i Cerezo Osaka Skjorter immunitetssystemet. Studier har vist at regelmessig forbruk av linfrøoljen forhindrer øynene i å tørke opp og utvikle syndromet.

Hvordan bruke – som foreskrevet av legen.

11. Reduserer hetetokter og menstruasjonsproblemer
Hvordan det fungerer – regelmessig forbruk av olje er kjent for å redusere hetetokten hos kvinner med halvparten. Oljeforbruket er også kjent for å redusere menstruasjonskramper i tillegg til å regulere menstruasjonen. Kramper er forårsaket på grunn av frigjøring av prostaglandiner i blodet. Omega 3 fettsyrer kan bremse frigjøringen til betydelig grad og dermed føre til lettelse. Oljen er også effektiv mot symptomer etter menopausal.

Hvordan bruke – i henhold til produsentens anbefalte dosering.

Nå som vi har sett de forskjellige fordelene med linfrøolje, la oss gå enda mer for å se om det har noen store bivirkninger.
Linfrøolje bivirkninger
Selv om linolje typisk tolereres, har det blitt rapportert noen få bivirkninger om det. Dermed anbefales det alltid å snakke med en lege før COnsuming oljen. Få av de kjente bivirkningene av linolje er:-
1. Blodfortynnende forholdsregler
På grunn av virkningene av omega-3-fettsyrene, kan blodplatenes mindre klissete. Dette er nyttig for å unngå blodpropp i arterier, men kan forårsake store konsekvenser når det tas med blodfortynnende reseptbelagte medisiner som warfarin, klopidogrel eller til og med daglig aspirin. Det styrker effekten av medisinene. Hvis noen opplever kontinuerlig blødning, bør oljen umiddelbart avsluttes. Hvis det tas medisiner, er det best å ta godkjenning av lege før du bruker oljen. Det er best å avbryte oljeinntaket minst to til tre uker før en større operasjon, da det kan øke risikoen for blødning.
2. Forsiktighet for diabetikere
Inntak av en stor dose linfrøolje kan senke blodsukkernivået. Dette kan bli alvorlig når det tas med diabetiske medisiner. Dermed bør doseringen og samtykket tas fra en lege før oljen konsumeres av en diabetisk pasient.
3. Graviditet
Ellers utrolig gunstig for kvinner, er linfrøolje vanligvis ikke anbefalt for gravide, spesielt i andre og tredje trimester. Dette er fordi oljen kan forårsake for tidlig fødsel. Det anbefales heller ikke under amming på grunn av dets hormonelle bidrag, selv om ingen studierapporter er blitt anerkjent ennå.
4. Allergiske reaksjoner
Få mennesker på å konsumere linfrøolje klager over noen allergiske reaksjoner som elveblest, pustevansker, utslett, kløe, hevelse i ansiktet, leppene, tungen, halsen osv. Imidlertid er slike tilfeller utrolig lave.
5. Gastrointestinale problemer
Disse manifesteres ofte mye mer med forbruk av linfrø i stedet for linfrøolje. Imidlertid er det få som klager over symptomer som oppblåsthet, mageopprør, diaré, kvalme, vondt i magen osv. Symptomene overflater vanligvis hvis en person har tatt en høy dosering av linolje som 30 ml på en gang. Det er vanligvis tilrådelig å starte med små doser og deretter gradvis fortsette til den anbefalte doseringen.
Forholdsregler mens du konsumerer linfrøolje
Selv om det ikke er noen fast dosering av linolje ennå, anbefales det alltid å starte i liten dose og deretter øke forbruket. Dette blir spesielt avgjørende hvis kostholdet ditt har manglet Omega-3-fettsyre tidligere. For mye av det kan forstyrre balansen i blodet og forårsake komplikasjoner.

Generelt anbefales en til to spiseskjeer linfrøolje en eller to ganger daglig. Mens den er tilgjengelig i kapselform, anbefales flaskeversjonen. Dette er fordi oljen kan bli harsk og det ikke er mulig å finne den fra kapselform. Rancid olje kan forårsake bivirkninger.

Bare den oljen som har blitt markert trygt for konsum for menneskelig, bør konsumeres. Dette er fordi en del av linfrø er giftig og inkluderer spor av cyanid.

Det er best å innta linfrøolje i flere små porsjoner gjennom dagen i stedet for en eller to store doser.

Et forbedret væske- og vanninntak anbefales sterkt med forbruk av linolje.

Kvinner som lider av brystkreft, livmor eller til og med kreft i eggstokkene og endometriose burde konsumere oljen bare under strengt tilsyn av en lege, da den kan fungere som østrogenhormonet i kroppen.

Menn med prostatakreft burde ikke konsumere det, da det har motstridende forskning om dens effekt på prostatakreft.

Personer som lider av tarmhindring, innsnevret spiserør eller betent tarm burde unngå linfrøolje så vel som frøforbruk, da det høye fiberinnholdet kan gjøre situasjonen verre.

Personer under noen form for medisiner bør alltid snakke med legen sin før de bruker oljen på grunn av dens mulige interaksjoner.

Ta aldri oljen hvis den har en dårlig lukt eller en stygg smak. Det innebærer at oljen har blitt harsk og vil ha bivirkninger.

Oljen burde ikke konsumeres under cyclosporine (sandimmune) terapi fordi dens omega-3 fettsyre kan forårsake bivirkninger til tross for at de reduserer de giftige bivirkningene av medisinen i t

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *