Hvordan bli strikke med nakke Ribbing den ideelle lengden hver gang

Jeg har prøvd forskjellige teknikker for å beregne lengden på strikk nakkebånd. Jeg fikk ikke gode resultater med de teknikkene jeg brukte. aller første jeg så etter nakke beregninger på nettet, så vel som da jeg innså ulike mennesker gitt ulike råd, jeg begynte å se på patternmaking bøker, samt oppdaget. . . nøyaktig samme mangfoldig råd. Jeg misliker prøver å unpick en serged søm i strikk stoffer, spesielt rundt en avrundet halsen, så jeg virkelig ønsket å få mine nakkebånd beste aller første gang.

Teknikkene for beregning av nakkebånd lengder som jeg oppdaget på internett, så vel som i bøkene er bare omtrentlige, så vel som de gjør ikke jobben for full rekke av bandbredder samt halsen lengder, men andre problemet er at hvert materiale trenger en annen bandet lengde på kontoen for nøyaktig hvor mye det forblir strukket ut etter at du trekker plagget over hodet. Denne helbredelse element varierer mye fra materiale til materiale.

Som huset kloakk, er det vanskelig å oppdage en ribbestrikket materiale som fyrstikker eller koordinater med den primære plagg stoff, så vi vanligvis gjør strikk nakkebånd fra nøyaktig samme materiale som resten av plagget. Rib strikker, som har en stor del av strekningen samt behovet ekstremt litt kraft for å strekke seg, er det ideelle materialet for strikke nakkebånd, men du kan få ganske gode resultater med mindre enn egnet materiale hvis du bor med å benytte smalere nakkebånd bredder (den mindre strekke materialet har, jo smalere nakkebåndet har være å få det til å ligge flatt). strikke materialer med en spandex innhold, selv ribbing, er heller ikke egnede materialer for nakkebånd, så bli med smalere nakkebånd når utnytte spandex stoff, også. Når du benytter mindre enn egnet materiale for en nakkebøyle du virkelig behov for å få det akkurat den beste lengden.

Jeg dusted av hjørnet av hjernen min som holder min videregående institusjon algebra, geometri, samt trigonometri så godt som jeg funnet ut nøyaktig hvordan du får strikke nakkebånd den beste lengden hver gang, for alle typer stoff, samt alle typer av nakkebånd bredde eller lengde halsen. Nakkebåndet lengde må også endres for din spesifikke stoff, though. Du bør alltid lage din egen nakkebånd mønster snarere enn å benytte den som fulgte med et mønster. som forstår hva patternmaker gjorde for å utarbeide det likevel.

Hvis du bare krøp da jeg diskuterte algebra, geometri, samt trigonometri, ikke bekymre deg, kan du virkelig finne ut den ideelle lengden for strikke halskanten uten å gjøre noen form for matematikk i det hele tatt! aller første jeg skal vise deg “ingen matte” metoden, så skal jeg vise deg nøyaktig hvordan du kan bestemme samt finne den ideelle nakkebøyle lengden. Til slutt, fordi jeg kommer så langt som til å presisere at alle de oppgitte patternmaking samt søm bøkene jeg har sjekket ut er galt på dette emnet, vil jeg bruke litt matematikk for å vise hvorfor.

Neckband Bredde

Før du kan regne ut hvor lang du burde kutte halskanten, til du kravet velge på en fullført bredde. Mengden av strekningen samt healing element av materialet vil påvirke nøyaktig hvor bred du kan gjøre ribbing samt fortsatt ha det ligge flatt rundt halsen.

For å få et begrep om hvordan materialet oppfører seg, skjære en strimmel av materiale som har en bredde som er to ganger foretrukne nakkebredden pluss to sømmonnene (I foreslår anvendelse av 1/4 “(6 mm) sømmonnene rundt halsen), med retningen for største strekning langs lengden av strimmelen. trekk på endene av materialstrimmelen for å strekke den ut en bit, å brette det i to på langs med vrangsidene mot hverandre, samt trykk.

På strykebrettet, bøye materialet inn i en kurve som er tilnærmet lik formen av en fjerdedel av halsen såvel som å se om det vil ligge flatt med en enkelt tapp som holder den på plass i hver ende. Hvis den ikke vil ligge flatt, velge en smalere båndbredde, utnytte ulike materialer for nakkebånd eller online med sannheten at nakkebånd vil mest sannsynlig ringvirkninger langs kanten samt spisser på seamline.

Hvis du bruker en smalere nakkebånd enn mønsteret ble utviklet for, kan det være lurt å legge bredden eliminert fra halskanten til halslinjen så det ferdige halsåpningen ikke ender opp større.

Her kuttet jeg en 1 3/4 “(4,4 cm) bred stripe av bomullsjersey. Med 1/4 “(6 mm) sømmonnene, den ferdige nakkebåndet bredden ville være 5/8” (1,6 cm). Dette materialet vil ikke ligge flatt når kutte denne bred.

Men da jeg kuttet en 1 1/4 “(3,2 cm) bred strimmel av det samme stoff, for en 3/8” (1 cm) fullført nakkebånd bredde, det bøyer seg jevnt rundt hele halsen kurve.

Jeg forklarer teknikkene nedenfor i stor detalj, så de er ikke virkelig så tidkrevende eller utfordrende så jeg gjøre dem ser. Å finne ut den ideelle nakkebøyle lengden sikkert tar mindre tid enn unpicking en nakkebøyle som var feil lengde!

Neckband lenGTH-teknikk 1: “No Math” -metoden

Hvis mønsteret ditt inneholder sømgodtgjørelser, trekker du inn sømlinjene på take på sømmer, så vel som rundt halsen. Du vil ønske å jobbe med halvmønster, så hvis mønstrene dine inkluderer både venstre og de beste sidene sammen, tegne i midten foran, så vel som senterbaklinjer.

Merk: Hvis mønsteret ditt har en sømgodtgjørelse på mye mer enn 3/8 “(1 cm) rundt halsen, trenger du å redusere sømavgiften for å kunne sy på nakkebåndet riktig, spesielt hvis materialet ikke har en stor del strekk. En 1/4 “(6 mm) sømgodtgjørelse er best, spesielt hvis du vil sy sømmen med en serger. På noen sømmaskiner kan det være utfordrende å sy en 1/4 “søm, slik at du kan bruke en 3/8” (1 cm) sømgodtgjørelse hvis du må, men trimme sømmenummeret til 1/4 “(6 mm ) etter sying.

Juster forsiden så vel som tilbake mønsterstykker ved ta på sømlinjen, så vel som tape dem sammen. Plassering en ekstra stykke papir under nakken i mønsteret, så vel som holder det på plass med et par biter av tape.

Forleng midtfronten samt midt baklinjene opp litt. Fra halsen sømlinjen, bestem ut bredden på det ferdige nakkebåndet, så vel som tegne i en linje der den ferdige nakkebåndet vil være. Gjør dette så nøyaktig som mulig. Når du tegner eller måler en kurve, hvis du er enda litt av, vil den påvirke lengden på linjen ganske mye.

Klipp ut et rektangulært stykke papir som er litt lengre enn lengden på halsen, så vel som har en bredde på to ganger den ferdige nakkebåndbredden pluss to sømgodtgjørelser (nøyaktig samme sømgodtgjørelse som du brukte rundt halsen). Pass på at du firkantet av den ene enden, så på den enden tegner i sømgodtgjørelsen du vil bruke for å sy endene av ribbingen sammen. Denne rektangulære stripen kommer til å ende opp med å være nakkebåndsmønsteret.

Brett din rektangulære stripe i halv lengderetningen. Plassering det på kanten langs linjen du tegnet for den ferdige nakkebåndet, og fôret sømlinjen du trakk i den ene enden med midtlinjen.

Gå den rektangulære stripen hele metoden rundt linjen for den ferdige nakkebåndet til du kommer til midtlinjen. Lag et merke på halsbåndmønsteret der det krysser midtlinjen.

Brett halsbåndmønsteret på merket du nettopp har laget på nakkebåndet der det tilfredsstilt midtlinjen. Trim av overflødig lengde på slutten som stikker ut (eller legger til en papirstrimmel hvis du kutter mønsteret ditt også kort).

Brett den korte foldede kanten så mye som sømlinjen (ikke enden av mønsteret) for å markere mønsteret. Merk klart kvartalene på mønsteret.

I det neste trinnet vil du overføre kvartalmerket til halsen. Jeg gjør dette siden det er nesten umulig å nøyaktig oppdage kvartkarakterer på en avrundet hals i strikket materiale ved å brette det – selv om du ikke prøver å strekke stoffet, strekker den avrundede halsen på en annen måte på forskjellige seksjoner siden materialkornet .

Utfolde nakkebåndsmønsteret, men la det brettes i lengderetningen. Sett opp sømlinjen på slutten av mønsteret med midtlinjen igjen. Gå mønsteret rundt den ferdige halsbåndkanten, til du kommer til det aller første kvartalsmerket. Lag et merke på dette stedet på nakkebåndet, og forleng deretter merket ut i den faktiske mønstersømmen. Når du kutter ut stoffet ditt, merk dette kvartalet på stoffet ditt. Fordi sømnodtgjørelsen er smal, bruk et markeringsverktøy som markør eller kritt for å markere denne hakk på materialet i stedet for å klippe materialet med saks.

På det ferdige plagget vil du at nakkebåndet ribberingsmaterialet enten er i et slettet spesifiser eller noe strukket rundt den indre foldede kanten av nakkebåndet. Når du strekker ut strikket stoff, for eksempel når du trekker en topp over hodet, forblir det vanligvis strakt ut litt. Hvert materiale er annerledes, så det gir ikke mening for antagelse hva helbredelseselementet er. For å ta hensyn til dårlig gjenoppretting, klipp ut et rektangel av materiale litt større enn nakkebåndsmønsteret, pre-strekk det, så la det slappe av igjen før du skjærer ut nakkebåndet fra mønsteret. Ikke strekk materialet så vanskelig som mulig – bare tro på nøyaktig hvor mye det sannsynligvis vil bli strukket når plagget blir trukket over hodet, så vel som strekke det så mye eller litt mer.

Merk klart ditt mønsterstykke slik at du ikke klarer å huske å pre-strekke materialet til nakkebåndet.

Hvis du skal kutte ut mange klær fra nøyaktig samme stoff, kan det hende du vil endre nakkebåndsmønsteret slik at du ikke trenger å strekke stoffet ditt. Det vil trenge litt måling, så vel som matte, så vel som jeg snakker om nøyaktig hvordan du gjør det på slutten av teknikken 2.

Du vil likeKlokt krav om å inspisere at nakkebåndet ditt raskt kan strekke seg tilstrekkelig til å sy på halsen, så vel som at nakkebåndet vil strekke seg tilstrekkelig til å i form over brukerens hode. Dette er spesielt viktig å inspisere i barneklær. Hvis materialets nakkebånd ikke har tilstrekkelig strekk, kan du enten prøve å lage et smalere nakkeband, så vel som å beregne lengden (det blir lengre), eller utnytte forskjellig materiale med mye mer strekk for nakkebåndet. Hvis nakkebåndet ikke var i form over brukerens hode, så vel som ingen av de ovennevnte var tilstrekkelig til å reparere problemet, kan du også trekke hele halsen større, så vel som å lage et nytt halsbåndmønster.

Du kan også bruke denne teknikken til å lage et båndmønster for ermhull. Plasseringen tar på seg sømssitching linjer sammen, forlenger sidesømmene langs sømlinjene, så vel som tegne i sømlinjen rundt armhullet. Bestem ut den foretrukne båndbredden fra armhullssømlinjen, så vel som tegne i linjen for den ferdige kanten av bandet. Lengden på den avrundede linjen vil være lengden på mønsteret ditt (deretter legge til sømgodtgjørelser). Sted Quarter markerer på ermhullet, hvis ønskelig. Du vil ha krav til å strekke materialet ditt før du skjærer det fra mønsteret som for et nakkebånd.

Du kan også bruke en lignende teknikk for å oppdage lengden på et v-hals halsbånd. Tegn i form av den ferdige kanten av nakkebåndet, så vel som bestemme lengden, og kopier deretter formen på Punktet til V på nakkebåndsmønsteret.

Nakkebånd Lengteknikk 2: Måling og beregning av metode

Med denne metoden trenger du ikke å tegne i den ferdige nakkebåndet. I stedet bestemmer du lengden på halsen på sømlinjen, så vel som vinkelen mellom midtfronten og senterlinjene, så gjør du litt matte. Så lenge du ikke gjør en feil i målingene dine eller beregningene, er denne teknikken like nøyaktig, eller enda mye mer nøyaktig enn den forrige metoden. Det er ikke en grov tilnærming – du får virkelig det beste svaret, så gal som det virker. Jeg går med nøyaktig hvordan jeg avledet formelen senere i publiseringen for de som er interessert.

Denne beregningsteknikken fungerer bare for avrundede necklines, ikke v-hals eller firkantede neckliner, eller en hvilken som helst annen form som angår et skarpt punkt. Den avrundede halsen kan være en hvilken som helst form for form eller størrelse, skjønt. Halsen trenger å tilfredsstille midtfronten, samt midtlinjene i beste vinkel (som alle avrundede halslinjer skal).

De aller første par trinnene er nøyaktig samme akkurat som teknikk 1: Hvis mønsteret ditt inneholder sømgodtgjørelser, trekker du inn sømlinjene på take på sømmer, så vel som rundt halsen. Du vil ønske å jobbe med halvmønster, så hvis mønstrene dine inkluderer både venstre og de beste sidene sammen, tegne i midten foran, så vel som senterbaklinjer.

Merk: Hvis mønsteret ditt har en sømgodtgjørelse på mye mer enn 3/8 “(1 cm) rundt halsen, trenger du å redusere sømavgiften for å kunne sy på nakkebåndet riktig, spesielt hvis materialet ikke har en stor del strekk. En 1/4 “(6 mm) sømgodtgjørelse er best, spesielt hvis du vil sy sømmen med en serger. På noen sømmaskiner kan det være utfordrende å sy en 1/4 “søm, slik at du kan bruke en 3/8” (1 cm) sømgodtgjørelse hvis du må, men trimme sømmenummeret til 1/4 “(6 mm ) etter sying.

Juster forsiden så vel som tilbake mønsterstykker ved ta på sømlinjen, så vel som tape dem sammen.

Bruk din foretrukne kurve måle teknikk for å bestemme lengden på halsen Seamline fra senterfronten til senteret tilbake. Vi ringer til denne måling N. Prøv å få en presis måling – ikke gjør noe forferdelig som å prøve å bestemme det med en allsidig linjal.

Del lengden n ved 2. Fra midten foran, bestem denne avstanden langs halsen sømlinjen, samt lage et hakk. Dette vil være et kvartmerke, som du vil markere på materialet ditt med et markeringsverktøy når du kutter ut stoffet ditt.

Plasser direkte kanter langs midtpunktet, så vel som midt på baksiden, og legg dem slik at de krysser hverandre. Hold dem på plass med vekter. Hvis du foretrekker det, kan du tape ett ekstra stykke papir under mønsteret, så vel som tegne i det lange senterfronten, så vel som senterbaklinjer i stedet.

Lenker i denne publiseringen bestemt av en stjerne (*) er tilknyttede lenker. Hvis du klikker med, så vel som å kjøpe, vil jeg gjøre en kompensasjon (uten ekstra kostnad for deg).

Bruk en protraktor for å bestemme vinkelen mellom midtfronten og senterlinjene. Vi ringer til denne vinkelen A. Du vil bestemme interiørvinkelen – den mindre som er nærmest mønsteret. Jeg velger å utnytte en 360 ° grader *, fordi når man måler for et ermhullsbånd, er vinkelen høyere enn 180 ° (jeg vil vise deg nøyaktig hvordan du bestemmer ermhullBand i litt også).

Hvis du ikke har en rekreaktiv, så vel som vil prøve denne metoden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *