Når Liz Clairborne styrte verden: Historien om budsjettplanmodus

Del

kvitring

Pin

Reddit.

Lomme

Tilbake på dagen (som 1988) Liz Claiborne var “dabomb.com”. Merket, grunnlagt i 1976, var en av de mest vellykkede kvinners sportswearmerkene de siste 40 årene. Ifølge nettstedet Navn Wire:

Denne publiseringen kan bestå av tilknyttede lenker. Se vår personvernpolicy.

Claiborne var uten tvil den aller første vanlige designeren for å levere arbeidende kvinner med fornuftig, flink klær for kontoret. Hun grunnla virksomheten i 1976, så vel som i 1988, det hadde en whopping en tredjedel av American Women’s Upscale Sportswear Market.

Hver mall-trolling, Wanna-Be Fashionista hadde enten $ 45, “Pleather” Liz Claiborne Cross-Body Bag (i ekstremt 80-talls farger som Taupe samt Mauve) eller prøvde å finne ut en metode for å heve tilstrekkelige midler til å få en (Jeg falt ekstremt mye i den tidligere kategorien). For de av dere ikke gamle nok til å huske på 80-tallet, kan du bare kjøpe Liz Claiborne på store varehus (i min situasjon Minnesotas versjon av Bloomingdales, Dayton’s).

Vintage liz claiborne veske .. ikke døm ..

Liz Claiborne styrte i løpet av en tid da kvinner begynte å få ekte trekk i næringslivet, og, mens det kan være vanskelig å tro på denne alderen av entall, teknisk-drevet, entreprenørskap, ville unge kvinner være Melanie Griffiths karakter fra å “jobbe Jente “- en stigende virksomhet Titan bevæpnet med” et sinn for service, så vel som en kropp for synd “.

Økningen av Tech World, med sin flatbedriftsstruktur, væskekompensasjonsgrenser samt ekstremt uformell teknikk for å arbeide, endret ligningen, for alle, men på ekstremt betydelige måter, for kvinner. Jeg vil ikke gå inn i detaljer, fordi det virkelig er et emne som er verdig til sin egen, ekstremt lange publisering som er helt utenfor rekkevidden av TBF, men jeg vil si at kvinner som meg selv, som kom i år tusenåret, har mye Mye mer væskevisning av personlig stil. Mens våre mødre måtte bære forretningsmessige rustning, har vi mye mer fleksibilitet, så vel som alternativer når det gjelder vår personlige stil (i dag, jeg har på seg en stor lilla turban, så vel som en blå / grønn silkekjole på kontoret). I tillegg til det er akkurat disse alternativene som gjorde det vanskelig for tekniske babyer som meg selv for å få ekstra Geeked opp om Liz Claiborne.

Forståelse Dette, Liz Claiborne gjorde en innsats i slutten av 2008 for å gjenopplive merkevaren ved å poaching Isaac Mizrahi fra målet.

Isaac Mizrahi chatter om sin (kortvarige) funksjon med Liz Claiborne i 2009

Hva må ha vært et solid partnerskap, Mizrahi’s Style Sensibilities (Affordable-J.Crew) Matched Liz Claiborne’s potensielle klient (Michelle Obamas i verden), mislyktes på grunn av mangel på distribusjon (husk nøyaktig hvor vanskelig det var å oppdage linjen?) I tillegg til tvist mellom merkevarens to stjerner – Mizrahi samt nyskapende regissør, Tim Gunn.

Isaac Mizrahi for Liz Claiborne Commercial. Kunne du ikke se folk som har på seg disse ser nå?

Så nyheter om at 40 + åringen solgte det meste av dets merkevare til JCPenney, som er på kommet, men fortsatt er noe under Macy på mote Totem-stolpen, er en ekte fascinerende hendelser. Merchandising er ikke JCPs sterke passform (gå inn i moteavdelingen i ditt regionale JCP, så vel som du vil forstå hva jeg sier), men Liz Claiborne sin tur fra merkevaren av kraftkvinnene til merkevaren av pastellkomfort kan passe inn med JCP-kunden.

Bare ikke forvent den nye generasjonen av “arbeidende jenter” for å ha på seg merkevaren.

Hva tror du på Liz Claiborne?

Vennligst forlat dette feltet EmptyGet Budget Plan Fashionista i innboksen din!
E-post *

Sjekk innboksen eller spam-mappen din for å bekrefte abonnementet ditt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *